To to letí, Hergot! Slavíme Velikonoce i deset let vysílání pořadu

17. duben 2022

V mnoha duchovních a náboženských tradicích dává smysl neměřit čas vždycky podle konkrétních a přesných dat, ale podle významných dní a svátků. Velikonoce tak pro pořad Hergot! byly a jsou důležité kromě vyvrcholení velkého Kristova příběhu i tím, že právě na Velikonoční neděli v roce 2012 Jan Škrob, Jakub Ort a Petr Wagner odvysílali vůbec první díl tohoto pořadu, v jehož základu byla otázka, jestli tedy Ježíš vstal, nebo nevstal.

Desáté výročí nutně vybízí k bilancování. Jako čestný host se ve studiu objevuje i Jakub Ort, který z týmu odešel (a Jan Škrob naopak promlouvá zpovzdálí coby přítel na telefonu). Na které rozhovory a která setkání za ty roky všichni nejradši vzpomínají? Z čeho měli naopak nejhorší pocit? Co jim tvorba náboženského vysílání Radia Wave přinesla a přináší do života? A především: jaké výzvy a úkoly před sebou vidí do budoucna, do příštích deseti let?

Zajímá vás víc? Pusťte si celý velikonoční výroční speciál!

Velikonoční setkání Hergot!u ve studiu Radia Wave (s Janem Škrobem pouze na telefonu)
autoři: Petr Wagner , Fatima Rahimi , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.