Letní Grundfunk

8. červenec 2011

Festivalová sezona je v plném proudu a zatímco dlouhodobě nejzajímavější festival u našich východních sousedů je již tento víkend, ten náš si ještě týden počká.

Ano, řeč je o festivalu Colours of Ostrava, který tento rok čeká již 10. ročník. Nedělní Grundfunk vám mimo jiné přiblíží interprety, kteří by vás, chystáte-li se do Ostravy, neměli minout. Namátkou The Herbaliser, Ashley Slater nebo Roy Ayers – ti a mnozí další by neměli ujít vaší pozornosti!

Ani tentokrát nezůstanou naše telefony vypnuté, již nyní si můžete začít nastudovávat čísla do studia, protože opět vyhlásíme soutěž. Ta bude spojena s představením zbrusu nové desky skupiny Jazz Efterrätt. Přiblížíme si ji díky čerstvě zmasterovanému tracku, který k nám doputuje těsně před vysíláním. V soutěži pak bude nejenom zmiňované album, ale i vstupy na křest, jenž se uskuteční 17. července od 20 hodin v žofínské zahradě.

02382885.jpeg

2forsoul je název uskupení kvarteta mladíků ze Švýcarska, kteří svým osobitým způsobem nahráli covery skladeb známých interpretů. Stávají se tak ideálním soustem pro prázdninové Groove Window, ve kterém si jejich verze přiblížíme a řekneme si, kde se o nich dozvíte víc.

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.