Liberatura o Labyrint revue

22. únor 2012
Liberatura

„Pokud si naše pozdně kapitalistická společnost hýčká nějaký kult, je to právě kult práce,“ píše editor Labyrint revue Ondřej Kavalír a uvozuje tak téma dvojčísla 29–30. Spolu s ním přišel do studia i Václav Hájek, vizuální teoretik, autor úvodního eseje a prvního svazku nové edice nakladatelství Labyrint.

V nové Labyrint revue se můžete opět těšit na teoretické texty týkající se tématu Kult práce, na rozhovory, světovou, českou i slovenskou literaturu, na porci výtvarného umění i komiks. Poté, co nám editor Ondřej Kavalír odhalí alespoň část obsahu tohoto dvojčísla, představíme novou edici nakladatelství Labyrint Fresh Eye, jejímž prvním titulem jsou eseje Václava Hájka vydané pod názvem Jak rozpoznat odpadkový koš. Hájkovy texty nabízející často provokativní pohled na současnou vizuální kulturu můžete znát také z jeho blogu Malý teoretik.

Labyrint revue vychází od roku 1991, každé číslo je zaměřeno na konkrétní téma a přináší ukázky ze současné světové i domácí literatury, rozhovory a teoretické texty, součástí jsou i barevné přílohy věnované výtvarnému umění.

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka