Liberatura s Buzíčky

14. srpen 2013
Liberatura

Praha žije druhý srpnový týden hlavně festivalem Prague Pride. V rámci něj se ale nezapomíná ani na literaturu. Až z Londýna přijede spisovatel Jan Folný pokřtít povídkovou knihu Buzíčci a hned poté ji představí i v Liberatuře.

Má ještě gay literatura stigma něčeho zakázaného? A jak se podle něj žije gayům u nás? V jeho povídkách prožívají milostné problémy, děsí se stárnutí nebo žijí zhýrale po nočních klubech. Neboli jsou na tom úplně stejně, jako všichni ostatní. Takže pro koho jsou vlastně Buzíčci určení? Nevypadají, že by směřovali jen za gay čtenářstvem – skoro naopak, tahle kniha jako by měla zabavit hlavně heterosexuály, ukázat jim, že žádný propastný rozdíl mezi jinak sexuálně orientovanými lidmi není. Poslechněte si celý rozhovor s Janem Folným.

Jan Folný (*1977) se narodil v Karlových Varech, vystudoval Pedagogickou fakultu v Plzni a živil se jako učitel českého a ruského jazyka. Je autorem knih Od sebe | k sobě (LePress 2010) a povídkového souboru Buzíčci (Host 2013). Žije a pracuje v Londýně.

02945906.jpeg
autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.