Liberatura s Petrem Hruškou

27. červen 2012
Liberatura

Ostravský básník Petr Hruška vydal novou knihu Darmata. Darmata, ne dramata. Je v pořádku, že nás podezříváte z překlepu, z nedorozumění. Právě to je totiž jedno z hlavních témat nové sbírky, která vychází v nakladatelství Host po pětileté odmlce.

Co za tu dobu stihl a proč jsme na novou sbírku tak dlouho čekali? A co jsou ona darmata? Jak moc těžké je dorozumět se – a horší se to s přibývajícím věkem? Narodil se Petr Hruška do doby, kdy se pod hlukem hromadění vytrácí jazyk a nahrazuje ho mutismus? Nás snad v Liberatuře mutismus nepostihne, těšte se na Petra Hrušku!

Petr Hruška (1964) je básník a literární historik žijící v Ostravě. Vydal knihy Obývací nepokoje (1995), Měsíce (1998), Vždycky se ty dveře zavíraly (2002), soubor Zelený svetr (2004) a Auta vjíždějí do lodí (2007). Učí literaturu na brněnské a ostravské univerzitě a pracuje v Ústavu pro českou literaturu AV ČR. Je autorem monografie Někde tady. Český básník Karel Šiktanc (2010).

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.