Lidé budou brzy žít s prasečím srdcem a princ Harry létá soukromým tryskáčem. OK, říkají Mikrovlnky

30. srpen 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky otevírají ty nejsladší zavařeniny ze zpravodajské komůrky.

Ivanu a Zuzanu jako vždy zaujala hned celá škála vědeckých i méně odborných informací. Zuzana se nejvíc těší na to, že lidé budou do tří let schopni pojmout transplantovanou prasečí ledvinu a žít jako jakýsi prasočlověk. Ještě letos prý budou angličtí vědci s to člověku voperovat prasečí ledviny. Málo naplat, budoucnosti se nesmíme bránit.

Moderátorky tentokrát ignorovaly zprávy z Brna, kde zjevně panuje okurková sezóna, a mohly se tak hlouběji věnovat novinkám ve výzkumu. Uhranula je informace o tom, že vlivem čím dál častějších tropických bouří jsou pavouci agresivnější, je to pro ně ale i výhodné. Bouře přežijí právě ti, kteří se s tím takzvaně nemažou. Agresivnější pavoučí kolonie kladou více vajíček, a mají tak větší šanci na přežití. Ivanu to překvapilo, Zuzanu ale ne, protože má vysokou školu života a lidský a pavoučí život je v mnohém podobný.

Nebyly by to Mikrovlnky, aby v pořadu neohřály trochu toho bulváru. Podle toho britského má princ Harry průšvih jak vrata – jel s rodinou na dovču soukromým tryskáčem, zatímco jeho starší bratr William drandil s početnou rodinou k moři normálním letadlem po boku neurozených lidí. Zpěvák Elton John však Harryho brání a tvrdí, že jeho let byl uhlíkově neutrální. Zajímavé, myslí si Mikrovlnky.

Je mezi těmito fascinujícími zprávami nějaká tajemná souvislost? Těžko, ale to Mikrovlnky opravdu nestresuje.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.