Lukáš Hejlík: Když člověk nemá hlad, tak by vůbec neměl jíst

14. červenec 2021

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl herec a mapovač české gastronomické scény Lukáš Hejlík. Muž, který se narodil v Lounech ve znamení Vodnáře, prozradil Ivaně s Alešem, že je vysoký 193 cm, což by snad mělo být zhruba tolik, kolik měřil Jan Antonín Baťa.

V milém rozhovoru jsme otevřeli mimo jiné téma oblíbených pokrmů z brambor (Lukáš má rád brkaši, ale musí být hedvábná) a snídaní. „Když člověk nemá hlad, tak by neměl vůbec jíst. A když má hlad, tak by mohl snídat, svačit, obědvat i večeřet,“ vysvětlil nám muž, který mimo jiné hrál v seriálu Ošklivka Katka.

Hudební okénko připomnělo skladbu Kingston Town z roku 1990 od britské kapely UB40. „Furt jsem to jel na kazetce,“ vzpomínal na chvíle strávené s touto písní Aleš. „To je taková letní písnička,“ snažila se Ivana dodat něco k věci.

Kolik váží pštrosí vejce? Jakou metodu Aleš doporučuje pro zjištění čerstvosti vajec (nejen pštrosích)? A kdyby Lukáš Hejlík měl odteď až do smrti jíst jen jedno jediné jídlo, co by to bylo? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a obohaťte svou mysl o klíčové informace.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.