Málo dramatu. Startér Showcase se blíží a nám to nedá spát

23. březen 2023

Tereza s Filipem se pustili do bilancování. Došlo na dojmy z jejich říjnové moderátorské premiéry a dokonce už prozradili, kteří ze soutěžících by se mohli utkat ve finále Startéru 2022/2023! Aktuální top dvacítka se totiž pomalu, ale jistě rýsuje a Startér Showcase proběhne už 17. dubna v Kasárnách Karlín. Než ale došlo na nostalgii, dál se hodnotily tracky, které stále mají šanci sbírat hlasy.

Filip se s BLUEBUNNY & twinflamegirl ocitl ve vstupní bráně do digicorového světa a Tereze jejich písnička I Am Awake přivodila spánkovou paralýzu. Hned na to ji Mistr zenu Pan Dufek opět cringnul svým ambivalentním textem, i tak by ho ale zařadila do jeho vytoužené hipsteriády. Mezitím se Filip snažil dopátrat toho, zda je Pan Dufek v pohodě, nebo ne.

Storiečka Pana Dufka, kde dostala porota tak trochu čouda, však dala vzpomenout na jinak hladký průběh a obecnou absenci beefů v letošním ročníku. „Pamatuju si, jak mi Jonáš vyprávěl, že měli beefy i soutěžící navzájem. A to já jsem si bohužel v letošním ročníku zatím žádnýho nevšiml a vlastně mi to chybí. Málo dramatu,“ stěžoval si Filip. Startér 2022/2023 namísto toho však přinesl nová přátelství. A to je celkem fajn.

Brněnští whyohwhy tentokrát nenarušili Terezinu psychickou pohodu, namísto toho kapele vymyslela ideální zakončení písničky pro radio edit. Co moderátoři doposud netušili, je to, že píseň Stronger Than Before od BE4EIGHT je sourozenecká práce. Až moc talentu v jedné rodině! Pozornost ale byla tentokrát upřena zejména na to, jak by mohlo vypadat producentovo živé vystoupení. Těch už Filip s Terezou zvládli za tento ročník pár navštívit – konkrétně vyzdvihli koncert Marjari s kapelou.

Čí tracky moderátoři vytáhli po poslechu zbývajících soutěžících? Na kterém koncertě bychom si sundali boty? A jaká budou kritéria pro výběr finálové trojice? Hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter a přijďte na dubnový Startér Showcase!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio