Martin Pomothy: Nic jiného než ČSFD.cz dělat nechci

2. červen 2014

Sloučení filmových fanoušků na jedno místo na internetu. Virtuální prostor, kde se budou potkávat, bavit se o filmech, říkat si, co mají doma, a navzájem si filmy i půjčovat. To byla základní myšlenka Martina Pomothyho, s níž založil server ČSFD.cz.

V dalším vydání Za vodou jsme kromě Česko-Slovenské filmové databáze rozebrali také jeho názor úroveň české filmové publicistiky nebo to, proč je snímek Vykoupení z věznice Shawshank na ČSFD.cz vůbec nejoblíbenějším kinematografickým dílem.

„Ze začátku jsem databázi ČSFD.cz věnoval 16 hodin denně. Vycházel jsem hlavně z diskusních fór jako Okoun nebo Lopuch, které tady v Česku existovaly,“ říká Martin Pomothy, který tvrdí, že americká Internet Movie Database – IMDb.com nebyla vzorem pro dnes existující ČSFD.cz. Jaká je úroveň příspěvků od filmových fanoušků? Dožadoval se někdy některý z filmových producentů odstranění kritického příspěvku a kam se bude ČSFD.cz do budoucna ubírat? Poslechněte si rozhovor s Martinem Pomothym.

Martin Pomothy je slovenský filmový publicista, podnikatel a zakladatel Česko-slovenské filmové databáze – ČSFD.cz. Vznikla v roce 2001 a v současnosti se jedná o jeden z nejnavštěvovanějších zájmových webů, který obsahuje informace o zhruba 300.000 filmech. Martin Pomothy žije od roku 2002 v Praze.

autoři: Robert Candra , Martin Melichar
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.