„Minimalistka nikdy nebudu, módou se vyjadřuju,“ říká tanečnice a choreografka Monina Nevrlá

13. březen 2024

„Bydlím tu sedm let, za tu dobu jsem se stala show girl a matkou Kiki House of Ambichious a už se sem vůbec nemůžu vejít,“ vítá mě Monina. Nejvíc místa v nuselském 2kk zabírá oblečení a kostýmy, mezi tím prorůstá džungle květin. Nahlížíme do šatníků v ložnici i v kuchyni a probíráme kousky pro show i všední život. „Mám ráda, když vidím, že někdo o svém outfitu přemýšlí. Není to o penězích, super look může stát pár korun,“ říká Monina.

Monina žije módou a hlavně kostýmy od svých pěti let. Je módní chameleonka, špičková choreografka a tanečnice. Řídila řadu špičkových módních přehlídek na pražském fashion weeku i mimo něj. Je matkou Kiki House of Ambitchous, choreografkou a sólistkou v Prague Burlesque. A pracuje jako production managerka Vogue Czechoslovakia.

Popisuje mi módní evoluci, od dětství v Prostějově, kde jako malá začala s tancem disco dance a oblékala své první kostýmy na míru. „Vymýšlení a navrhování kostýmů mě vždycky bavilo a dneska se v tom můžu vyřádit v rámci ballů, kterých se účastníme. Já chodím fashion kategorii, European Runway. Vždy je dané téma, kterým se musíme inspirovat a interpretovat ho po svém,“ popisuje Monina. Její outfity na taneční performance a soutěže dnes vznikají v kreativní spolupráci s českými designérkami a designéry.

„V téhle bundě jsem teď vyhrála jednu kategorii na balle v Mnichově. Vytvořily ji holky z Beast of the East, Alenka Podzimková a Kateřina Plamitzerová,“ Monina ukazuje propracovaný crop top, který má díky vrstvení denimu a jemných peříček efekt nadýchaných ptačích křídel. Na soutěž v Mnichově si k němu oblékla pasový korzet od Jana Smejkala a za strhující performance si odnesla hlavní cenu ve své kategorii.

Poslechněte si, jaké jsou největší módní poklady Moniny Nevrlé a v jakých outfitech se vidí pro letošní jaro a léto.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.