Modeschau: Bet Orten, Katarze

1. září 2012

Wake up in Berlin – tak se jmenuje nová kolekce značky Katarze. O jasně barevných kouscích, které se inspirují světem home wear, jsme natáčeli s Lucií Masnerovou a Lucií Mokrou v showroomu Katarze ve Vršovicích. Fotografku Bet Orten jsme si pozvali k rozhovoru o fashion aktivismu pro Lázně Kyselka, o spolupráci s mladými českými návrháři a o dlouhodobém focení kapely Please The Trees.

Lucie z Katarze nás pozvaly do Kavárny Pod Lipami, kde svoje novinky představily v rámci komponovaného odpoledne a večera. Ten obnášel také koncert a vernisáž výstavy obrazů. Jestli jste tam nebyli, podívejte se alespoň na fota ze showroomu na našem FB. Proč se nová kolekce Katarze probouzí právě v Berlíně? Z jakých inspirací vychází a s jakými prvky pracuje? Kde bude na podzim k vidění?

Bet Orten je jedna z mála českých módních fotografek, které si tohle označení po všech směrech zaslouží. Má dlouholetou kvalitní praxi, bohaté zahraniční zkušenosti a magisterské vzdělání v oboru módní fotografie z londýnské univerzity. Jaké to je být módní fotografkou v Česku? Jak funguje její dlouholetá spolupráce s kapelou Please The Trees? Proč se rozhodla pro fashion aktivismus pro Lázně Kyselka a jaké projekty má momentálně rozpracované?

odkazy:
www.katarze.com
www.betside.com

playlist:
Baio – The Silent (Greco-Roman)
Dorsh – Je t'aime (uns.)
Alt-J – Something Good (uns.)
Yuna – Live Your Life (Fader)
Tori Amos – Maybe California (Atlantic)
Charlotte Gainsbourg – Paradisco (Because Music)
Chairlift – I Belong In Your Arms (Columbia)
Spirit Guide Feelings – Rhythm of the Night Mix (uns.)
The Ice Choir – Everything Is Spoilt By Use (Underwater Peoples)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka