Modeschau: Cutulum, Pavel Ivančic na VŠUP, Leeda a Novesta

20. říjen 2012

Ateliér módní tvorby na pražské VŠUP má nového vedoucího. Je jím Pavel Ivančic, designér, kterého nejspíš znáte v souvislosti se značkou MUSET. Ptali jsme se na jeho plány a vize vedení ateliéru. Představujeme také talentovanou návrhářku obuvi Elišku Kuchtovou, která nás zaujala svojí značkou Cutulum. V neposlední řadě přinášíme report z butiku LEEDA o speciální edici tenisek a holin pro label Novesta a navazující podzimně/zimní kolekci.

S Eliškou Kuchtovou jsme se setkali pár dní před jejím odjezdem na pracovní stáž. Na půl roku zmizí do Španělska, kde bude nabírat zkušenosti ve firmě Camper. Mezitím se v Česku rozjíždí výroba a prodej jejích bot Cutulum, které spojují zdravotní a funkční aspekty se zajímavou estetikou. Z projektu bot Cutulum máme velkou radost i proto, že se vyrábějí v české továrně na Zlínsku. Kromě toho, že jsou pohodlné a dobře vypadají, mají i dlouho vydržet. Že by se v Česku opět začaly šít kvalitní a originální boty?

Ateliér módní tvorby na pražské VŠUP vedl od roku 2003 do letošního letního semestru ak. malíř Josef Ťapťuch. Na pozici asistenta u něj v poslední době působil Miroslav Sabo, který je momentálně na stáži u Rafa Simonse v Belgii. V rozhovoru pro Modeschau uvedl, že se na VŠUP už nejspíš nevrátí, protože ateliér už má nového vedoucího pedagoga a novou asistentku. V rozhovoru s Pavlem Ivančicem, který do vedení ateliéru nově nastupuje, jsme se ptali na jeho představy a vize. Proč si vybral na pozici asistentky Lenku Kohoutovou a co chce změnit? Kromě VŠUP jsme probrali také nejnovější pánskou kolekci Pavlovy značky Muset, Antidot.

Lucie Kutálková a Lucie Trnková z LEEDA připravily ve spolupráci s labelem Novesta kolekci tenisek, holínek a oděvů, které spojují snovou romantiku s praktickou nositelností. Vůbec se nedivím, že do butiku LEEDA míří celebrity jako Tilda Swinton. Kolekci Step On No Pets bych si dala líbit taky. Svetříky jako pavučinky z babího léta, rafinované malé i velké černé na večer, jemné a střihově zajímavé košile, hra se zlatými detaily a mnoho dalšího. Více o kolekci v rozhovoru s Luciemi.

02748799.jpeg

Odkazy:
www.cutulum.cz
www.leeda.cz
www.muset.cz
www.vsup.cz

Playlist:
Blue Hawaii – In Two (Arbutus)
Eraserhead – In Heaven (Sacred Bones)
Pixies – In Heaven (spinART)
Tropics – Popup Cinema, Kelpe Remix (Planet Mu)
Digits – In The City Of Dead (uns.)
Cassie – Me & U, Mak & Pasteman Bootleg (Lobster Boy)
Holly Herndon – Fade (RVNG Intl.)
Empress Of – Don’t Tell Me (uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.