Na Maledivách je úchvatný podmořský svět a nejpozornější milenci, vypráví moderátorka Eliška Soukupová

1. květen 2023

Herečka a moderátorka Radia Wave Eliška Soukupová se vrátila ze svojí třetí návštěvy Malediv. Jak si vybrat správný ostrůvek a co se na něm dá celý měsíc dělat? Jak je to se sexem na cestách a jakou roli v něm mají kulturní rozdíly? A jak je možné, že jí destinace, která je prototypem luxusní plážové dovolené, změnila život?

„Všichni se mě ptají, co na maličkém ostrově, který přejdete za 10 minut, dělám měsíc,“ usmívá se Eliška. „Krásy oceánu jsou ale všude okolo. Můžete plavat s baby sharks a delfíny nebo pozorovat manty a želvy,“ začíná popisovat, jak jí ostrovy změnily život.

„Přijela jsem jako plážová turistka, která si ve vodě nechtěla ani namočit vlasy,“ tvrdí. Pak se ale ponořila, vyděsila se tichem po hladinou a poprvé se opatrně rozhlížela po rybách. Dnes má potápěčský kurz, miluje šnorchlování, věnuje se freedivingu a výletům na oceán. Euforii z prvních ponorů postupně rozvíjí ve znalosti souvislostí podmořského života.

Eliška je herečka, tanečnice a moderátorka proudového vysílání Radia Wave a také spoluautorka podcastu Pot o sexu a intimitě. V Casablance se tedy sex během cest díky ní stal mnohem větším tématem než kdy dřív.

Maledivští muži jsou nejpozornější milenci a ctí své maminky

„Na muslimských Maledivách je úplně normální, aby maminky svým synům starším než třicet let spolurozhodovaly o životě,“ říká Eliška.

„Ženy musí být na veřejnosti zahalené a mají menší práva, ale doma drží otěže a vedou domácnost, děti i manžel se jim velmi zodpovídají. Je úplně normální, že vás muž, který ve vás nalezne zalíbení, velmi rychle představí své mamince. To v člověku může vyvolat paniku. ‚Chce si mě hned vzít, nebo co? Vždyť jsme se spolu jen dvakrát vyspali!‘ Ale ne, pro ně je to zcela normální,“ líčí moderátorka svoje zkušenosti.

„A speciální vztah k matkám se mužům přenáší i do vztahu k ženám, které se jim líbí. V životě jsem nezažila pozornější společníky. A když se vztah dostane i do romantické roviny, tak jsou to nejpozornější milovníci.“

Poslechněte si kompletní záznam cestovatelského magazínu Casablanca. Tentokrát o sexu a intimitě v zemi s jinou kulturou, o euforii z potápění a životních změnách dovezených z maledivských pláží.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.