Narozeninové rýmy, soundtracková smršť a country rap. Hitparády, třeste se

8. červen 2023

Rapperka Cardi B už se dávno neobtěžuje s vydáváním singlů, natož desek. Místo toho jednou za čas naskočí na cizí track a svou nezaměnitelnou energií si ho přivlastní. Stalo se tak v případě singlového hitu atlantské rapperky Latto nazvaného Put It On Da Floor Again, na jehož nové verzi Cardi B vyloženě září. Podobně odvaření byli Annabelle s Filipem i ze společného EPčka, které si britští rappeři Central Cee a Dave nadělili k (téměř společným) 25. narozeninám. Tak vše nej!

Velký čísla tentokrát servírují soundtrackové hymny a tučnou porci rapu. Krom Latto, Cardi B a oslavenců Davea a Central Cee se může hlubokým žebříčkovým zářezem pyšnit také Lil Durk s novou deskou Almost Healed. Na té (trochu překvapivě) hostuje mimo jiné i country zpěvák Morgan Wallen. V pořadu nicméně zazněl jeden z nejtvrdších beatů na desce – 300 Urus. Rovnou patnáct tracků z alba se umístilo na americkém singlovém žebříčku.

Soundtrackovou smršť způsobil zaprvé nový seriál z produkce HBO nazvaný Idol, pod nímž je podepsaný tvůrce Euforie, zadruhé vydání videohry Diablo IV a zatřetí pokračování animovaného blockbusteru se Spider-Manem. Hned na dvou zmíněných releasech se podílel jeden z nejvyhledávanějších hiphopových producentů současnosti Metro Boomin a Annabelle s Filipem probrali například to, jak dopadlo spojení The Weeknda s Madonnou a Playboiem Cartim.

Jaké pocity si Annabelle odnesla z pilotního dílu seriálu Idol s The Weekndem a Lily Rose-Depp? A proč si pod sebou country zpěvák Morgan Wallen možná podřezává větev? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.