Naše deska neodpovídá koncertům. Je to špatný trailer na dobrý film, říká Jan Vytiska z Body of Pain

18. listopad 2021

Pražskou hudební dvojici Body of Pain tvoří umělci Tereza Ovčačíková a Jan Vytiska. V letošním roce vydali debutovou desku We No Longer Exist Anymore a teprve poté si společně poprvé zahráli na jednom pódiu. „Já bych to nazval jako EBM, což je electronic body music, k tomu máme asi nejblíž. A taky to sám rád poslouchám. Před deseti lety to byl electroclash, kdy nějaké staré kapely hrály elektroniku. Označením dark wave, new wave nebo cold wave sám nerozumím,“ říká Vytiska.

„Na desce jsme pracovali asi půl roku. Teď už bychom to dělali úplně jinak. Předtím jsem měl drum machine, který nebyl moc dobrý. Zvukově to teda není úplně ideální. Songy teď většinou zpívá Tereza a v novém playlistu už asi šest nebo sedm původních skladeb není. Máme teď materiál na nové věci. Je to taková první vlaštovka, která vůbec neodpovídá našim koncertům. Ty jsou daleko lepší. Je to takový špatný trailer na dobrý film,“ popisuje debut Vytiska.

A pracují členové kapely Body of Pain na novém materiálu? „Určitě. Máme šest nebo sedm věcí, u kterých jsou udělané základy a napsané texty. Teď to musíme akorát nazkoušet a nějak to nahrát. To byla slabina i předchozí kapely Johnny the Horse. Koncertně byla úplně skvělá, ale nahrávky vůbec neodpovídaly těm koncertům,“ uzavírá Vytiska.

Jak probíhají zkoušky kapely Body of Pain? A čím se liší od předchozího projektu Jana Vytisky Johnny the Horse? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.