„Naše safe word bylo ROLE,“ Good Times Only se vrátili ze studia s vítězným singlem

23. červenec 2018

Vítězové letošní hitparády neobjevených Good Times Only mají za sebou nahrávání songu, který můžete očekávat v září nejen na vlnách Radia Wave, ale i na YouTube jako videosingl. Jaké nahrávání bylo, jsme se jich ptali ve Startéru.

„Od singlu Kláro až po EPčko nedělní Luka jsme si všechno dělali doma v pokojíčku na dva mikrofony. Naše víkendová zkušenost v Resoundu nám hlavně ukázala, že by byla chyba se vrátit do pokojíčku, když to může znít takhle dobře, jak to zní teď,“ říká nadšeně frontman Filip Černý po návratu ze studia, kde pod dohledem Kuby Kaifosze a Martina Havlena proměnila kapela svou výhru v budoucí hit letošního podzimu.

„Je to smutnej song o odcházení,“ prozrazuje Filip nedočkavému Jonášovi další detaily o čerstvé písničce, která je zároveň první studiovou zkušeností mladé kapely.

Výherci Startéru Good Times Only nahrávali singl ve studiu Resound v Liberci

„Uvidíme, jaká bude reakce. Třeba spoustu lidí řekne, že čekali víc, uvidíme, co se stane. Já se každopádně těším,“ dodává baskytarista Kryštof, který si dle historek z natáčení užil s naším nejzlejším producentem ze všech nejvíc.

„Producent je prostředník pro to, aby dokázal z kapely dostat to, co ta kapela ani neví, že umí,“ shrnuje Kuba Kaifosz vyčerpávající víkend, jehož největším krizovým momentem byla podle kapely návštěva až příliš dobré restaurace na oběd. „Moje mise byla z toho songu odstranit jakékoliv náznaky kapel, jako jsou Tame Impala nebo ROLE, zbytečné efekty a pražáckou manýru ve zpěvu, aby to mohl být hit i na Moravě.“

Good Times Only teď kromě mixu a masteru singlu čeká i natáčení videa, které patří do balíčku výhry v hitparádě neobjevených. Světlo světa spatří zatím bezejmenný song už v září!

„Nás ta výhra uspokojila už po tomhle víkendu. I kdyby nemělo být už nic dál, tak se to vyplatilo. Kapelám, které přemýšlí nad tím, jestli do Startéru pošlou písničku, to můžeme jenom doporučit,“ shodují se Good Times Only.

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.