Natočim klip a ty v něm nebudeš! Startéru dominuje alternativní rap v podání Hihihahaholky

6. únor 2024

Martin se hodil marod, zastoupila ho ale porotkyně Tereza Odehnalová, která dorazila v mimořádné formě. Jedna ze soutěžních skladeb jí přivodila akutní hyperglykémii, jiná prý zní jako rozchod s hodným člověkem a další by údajně mohla ubrat na expresivnosti. To zas bylo!

„Ahoj, já jsem ten od Bena Cristovaa,“ přišlo nám od hudebníka a producenta Adama Albrechta za kapelu Fields Of Grain, která si za dobu své existence prošla mnohými změnami. Třeba ještě v roce 2020 v ní zpívala zpěvačka, to je teď jinak. Novinka Losing Ground je první vlaštovkou obměněné sestavy, a evidentně také předznamenáním elektropopovějšího přístupu. Celkem to hraje!

Vokál Petry Kmoníčkové zazněl v jedné epizodě hned ve dvou soutěžních skladbách, to snad nemá precedens! Na novinku A Friend Loves You Till The End s macatou stopáží si ji přizval Štěpán Bucher alias Skerry Close. Filip se nemohl ubránit pocitu, že poslouchá pětiminutové outro, ale je hezké, že mladá hudební scéna v Hradci Králové drží při sobě.

Poslechněte si celý díl Startéru, doražte 15. dubna na Startér Showcase v Kasárnách Karlín, pošlete nám svůj song na starter@rozhlas.cz a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.