Nikdy není pozdě! Jak se dostala cena Latin Grammy do rukou pětadevadesátileté babičky?

25. listopad 2022

To, že na většině světových žebříčcích stále vede Taylor Swift s deskou Midnights, není moc překvapivé. To, že se do Top 50 teď ke konci listopadu derou i vánoční písně, už vůbec ne. „Já tomu určitě pomáhám, protože vánoční koledy poslouchám už od začátku listopadu,“ přiznává Annabelle. Filip je ohledně vánočních nálad zatím vlažnější, na výroční speciály Velkých čísel je ale ještě čas. Moderátoři se zatím zaměřili třeba na výrazná rapová dua á la Batman a Robin.

Nový společný singl Pharrella Williamse a Travise Scotta – kteří oba chystají nová alba – i přes přímočarost a ničím objevný text moderátorům takzvaně najel. Down In Atlanta víc než trap připomíná synťákové výlety do krajin funku s The Neptunes. V tuzemsku vládne rapové duo Yzomandias a Nik Tendo, ti oslavili 17. listopad vydáním společné desky Kruhy & Vlny. Annabelle s Filipem se přesvědčili, jak moc neomylně Boží Mlýny Melou.

Hudební program letošního fotbalového mistrovství v Kataru budí emoce. Zatímco třeba Dua Lipa nebo Rod Stewart na sportovní události nevystoupí z důvodu omezování lidských práv v zemi, Robbie Williams svůj slot v lineupu hájí tím, že by od něj bylo pokrytecké nevystoupit, když vystupuje i v jiných – z obdobných důvodů problematických zemích. Letošní FIFA World Cup dal každopádně vzniknout třeba i tracku od rappera a internetové celebrity IShowSpeed, s kterým si Annabelle a Filip užili hodně legrace.

Hodně legrace si určitě užila i rodina kubánsko-americké hudebnice Angely Álvarez. Ta se ve svých 95 letech stala nejstarší držitelkou Latin Grammy vůbec. Moderátoři Velkých čísel probrali, jak se do kategorie Best New Artist vlastně dostala a jakou roli v příběhu hrál její vnuk Carlos.

Co nám velmi rázně v novém tracku Don’t Say Nothin’ vysvětluje rapperka Saweetie? A pro které album Filip nenašel slova a radši ukončil pořad? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio