Vít Schmarc

Externí moderátor

Na Radiu Wave moderuji pořad Čelisti.

Jsem ročník: 
1979 

Předtím jsem stihnul?
Jíst, meditovat, milovat...

Nejraději poslouchám? 
Stále ještě ten metal (nejlépe severský a černý, ale stálou úchylkou zůstává hlas Bruce Dickinsona a vintage zvuk Iron Maiden), plus nejrůznější postrockové a shoegazové halekačky, výběrově hip hop, zamračené starce s klobouky, popíky, tlusté basy, turbofolky a tancovačky z amplionu kolegy Stuchlého.  

Mé nejoblíbenější filmy?
Lyrické a málomluvné. Ale i epické a hlučné. Takže produkce pánů jako Michael Haneke, Lars von Trier, Nicolas Winding Refn, Anders Thomas Jensen, Aki Kaurismäki, Nure Bilge Ceylan, Semih Kaplanoglu, Alfonso Cuarón, Christopher Nolan, Andrew Niccol, J. J. Abrams, Steven Soderbergh, James Cameron… Plus (skoro) všechny Bondovky. 

Jestli čtu, tak většinou? 
Kde co. Českou literaturu 20. století, blázny, výstředníky, marxisty a buřiče (Eagleton, Althusser, Žižek...), s láskou též americkou prózu (především Cormac McCarthy a Philip Roth), severské detektivky (zastydlý fan Wallandera a Harry Holea), z nové české především mistra imaginárních kaskád Michala Ajvaze.  

Když mám volný čas, tak ho trávím? 
Knihy, filmy, budování těla, pivní turistika, lenošení.  

K jídlu a pití si nejraději dopřávám? 
Pivo. Spodně kvašené pilsnery z českých minipivovarů, speciály všeho druhu a ze všech koutů světa. Vysazený na ALE a aroma chmelů Amarillo, Cascades, Citra, Golding a spousty dalších, které zatím neumím pojmenovat...  

Co bych chtěl sdělit světu? 
Tak to vim opět naprosto přesně… 

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové