O pořadu Talkshow Radia Wave

Razie na bránice slušných lidí, pohřeb historie a znovuzrození dadaismu v osmdesáti minutách. Talkshow Radia Wave se natáčí pětkrát ročně před živým publikem v pražském Divadle Archa. Moderátoři Aleš Stuchlý, Vít Schmarc a Prokop Vejda v ní zpovídají zajímavé hosty z nejrůznějších oblastí společenského života a glosují aktuální dění i historické události.

Radio Wave má talkshow, která ionizuje éter jako žádná jiná. Moderátoři se během roku 2018 ohlíželi za největšími výročími, která byla spojena především s velkými „osmičkami“ českých dějin. Za pomoci nekonvenčních rozhovorů, poetických zbraní a Prokopa Vejdy alias Rafaela Stříbrného rozkrývali spolu s hosty témata ze všech oborů lidské (tv)orby, historie a podvědomí. O DJing a soundesign se starali dítě české elektroniky Aid Kid na střídačce s karlínským trapovým mágem bílým klukem.

Let napříč obory, žánry, pohlavími a dimenzemi v mírně absurdní show, která je stejně nevymahatelná jako sama kopřiva. 

O autorech:

Aleš Stuchlý

Predátor hudební a filmové kritiky, absolvent Katedry filmových studií na FF UK, kmenový autor časopisu Cinepur, spoluzakladatel čtrnáctideníku A2, ex-hudební dramaturg Radia Wave a moderátor magazínu Čelisti tamtéž, umělecký šéf filmových festivalů Be2Can a Weird Europe. Milovník verbální pyrotechniky, salámu a rapu, který publikoval v časopisech Respekt, Týden, His Voice, revue Labyrint a dalších. Serious Man.

Prokop Vejda

Momentálně studuje žurnalistiku na pražské FSV UK. Od roku 2014 působí na hudební scéně pod uměleckým pseudonymem Rafael Stříbrný a na kontě má tři alba rozličných žánrů. Posledním z nich (Neplecha, 2016) se etabloval jako rapper. V roce 2017 na Radiu Wave uvedl pětidílnou sérii o vaření jídel z rýže. Mimo to se věnuje affiliate marketingu, ochotnickému divadlu a dalším kratochvílím.

Vít Schmarc

Bývalý akademik, který spáchal ten nejhorší zločin, když se vrhl do rozbouřených vod české filmové distribuce. V současnosti dělí svůj čas mezi psaní / mluvení o literatuře a filmu a šíření filmů, kterým se slušný člověk obloukem vyhne. Jako novinář se pohybuje mezi Radiem Wave, Respektem a Artzónou. Dlouholetou vášeň k řemeslnému pivu přetavil do alter ega Pivní skaut. Velmi nerad dělá rozhovory a naštěstí tak úplně nechápe význam slova talkshow.

Všechny díly pořadu si můžete poslechnout zde.

Historie talkshow: Talkshow Radia Wave připravujeme od března 2018. V roce 2019 Daniela Řeháka vystřídal Vít Schmarc.

Pořad připravují

Další pořady

  • Otevřené hlavy

    Otevřené hlavy je série exkluzivních rozhovorů se zahraničními intelektuály a intelektuálkami o zásadních problémech a naléhavých tématech dneška.

  • Hergot!

    Neortodoxní pohled na duchovní záležitosti.

  • Hrana

    Hrana je dokumentární podcastová série Lukáše Houdka o mužské body imagi. Zprostředkuje příběhy lidí, kteří kvůli touze po vysněné postavě vedou souboj s vlastním tělem.

  • Stage

    Každé pondělí večer vám Radio Wave přinese záznam koncertu světové nebo domácí hudební hvězdy.