Talkshow Radia Wave: Jiří Lábus a Eva Josefíková, velký špatný zakončení sezony

31. prosinec 2018

Poslední (letošní?) talkshow měla nelehký úkol: vyrobit silvestrovský díl, ale dlouho před silvestrem samotným. A ještě na pozadí tak nesilvestrovského tématu, jako jsou lidská práva – 16. prosince jsme totiž oslavili 50. výročí jejich všeobecné deklarace. Pozvání přijali Jiří Lábus a Eva Josefíková. Za pultem jste mohli netradičně slyšet bílýho kluka jménem bilej kluk. Prskavky prskaly, zrovna když se to nejvíc hodilo, catering předčil všechny předchozí díly.

Na představení postav z rodinky Tlučhořových, jejich charakterových vlastností a zejména pak jejich psů jsme dočerpali náš povolený limit vulgarismů pro rok 2018. Limit trpělivosti pro neplánovaná edukační okénka z kategorie zapomenutých pranostik se Alešovi s Danem nakonec taky podařilo dočerpat bez odchodů ze sálu i dalších podivných diváckých dopisů.

Talkshow Radia Wave v Divadle Archa

Prokop zase bohužel neotálel vytáhnout i další, méně významná výročí, která se na letošní prosinec vázala, a udělat ze silvestrovsko-lidskoprávního dílu ještě schizofreničtější pásmo živelné trapnosti. Reportáž na téma „jak se dodržování lidských práv ve Stínadlech změnilo od foglarovských let doteď“ sice nikomu neřekla vůbec nic, ale zrovna tu jsme se jako na potvoru rozhodli ze zde poslouchatelného záznamu nevystřihnout. Ve skládání slov z kostiček scrabble se pak přední řady neostýchaly excelovat o nic méně než v přednesu básní Mirko Hýla, přestože čelily okamžitým posudkům od samotného velkého básníka osobně.

A teď ty clickbaity: co odpověděla průvodkyně na hradě Karlu Rodenovi na jeho neslušný návrh? A kam uklidila všechny ty lidi? Kdy to poletí do Frankfurtu a proč by vás odpověď zrovna na tuhle otázku měla zajímat? Kliknutím na modré tlačítko „play“ se vše dozvíte!

autoři: Daniel Řehák , Aleš Stuchlý , Prokop Vejda
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.