Novinky Radia Wave

16. listopad 2010
Factory Radia Wave

Další várka čerstvé muziky z toho, co se na hudební scéně urodilo za poslední týden nejzajímavějšího. Přečtěte si více o nově nasazovaných skladbách v playlistu Radia Wave v 46. týdnu.

Patrick WolfTime Of My Life
Indie umělci prosakují do mainstreamu čím dál vehementněji. Dokladem budiž stoupající hvězda Patricka Wolfa, který ještě před vydáním zatím poslední desky The Bachelor avizoval albové dvojče The Conqueror. Od tohoto názvu už ale upustil a zatím nepojmenovaná pátá nahrávka talentovaného srdcerváče vyjde na začátku roku 2011. Avizuje ji singl Time Of My Life, ze kterého je zřejmé, že od zachmuřených balad Patrick čím dál tím více tíhne k optimistickým, odlehčenějším náladám.

James PantsDarlin'
Své třetí regulérní studiové album Love Kraft ohlásil na začátek příštího roku náš oblíbený funkový zpěvák James Pants. Skladba Darlin' je pilotním singlem. Album vyjde stejně jako všechny jeho nahrávky na Stones Throw.

Asobi SeksuTrails
V New Yorku usazení Yuki Chikudate a James Hanna do své hudby od začátku promítají žánry, které právě frčí. Jako jedněm z mála se jim dá ale uvěřit, že tak činí nezištně a intuitivně. Hudba Asobi Seksu (což v japonštině znamená „hravý sex“) se pohybuje někde mezi dream popem a shoegazem. Trails ohlašuje už čtvrté studiové album Fluorescence, které vyjde v únoru.

02188733.jpeg

PogoWishery
Mashupový umělec Pogo s oblibou zpracovává hudební témata z nejrůznějších televizních a filmových adaptací. Například na základě Toy Story 3 vznikl jeho Toyz Noize nebo pod vlivem Terminátora 2 vystřihl kus Skynet Symphonic. Vloni byl Pogo naplno zaměstnaný ve studiích Walta Disneyho a jako oslavu nově nabyté svobody aktuálně zrecykloval hudební motivy nesmrtelné disneyovky „Sněhurka a sedm trpaslíků“ z roku 1937. Výsledkem je skladby Wishery.

Tinchy StryderNever Know
Tinchy Stryder je dalším z grimeových rapperů, který se dočkal komerčního a žebříčkového úspěchu. Dokonce patří mezi sběratele hitů číslo jedna (jen za poslední rok posbíral dva). Na svém třetím albu The Third Strike zůstává jednou nohou v undergroundu, kde si udělal jméno jako člen grimeových klasiků Ruff Sqwad. Důkazem je skladba Never Know z alba Third Strike.

02188738.jpeg

The Death SetYo David Chase You P.O.V. Shot Me In The Head (feat. Diplo)
Kratičká skladba s dlouhým názvem pochází z dílny elektropunkových Death Set. Trio, pocházející ze Sydney, ale už delší dobu usazené v centru brooklynského kvasu, přichystalo na začátek roku 2011 druhé album Michel Poiccard. Singl zahustil producent Diplo, jehož syntezátory jsou v posledních letech na roztrhání.

LevekLook On The Bright Side
Floriďan David Levesque se nejprve živil jako řidič autobusu a po večerech natáčel coververze písní od Grizzly Bear nebo Dirty Projectors, které věšel na YouTube. Teď už ale singlem Look On The Bright Side debutuje s vlastní autorskou tvorbou.

WesternsyntheticsThe Machine (feat. Charles Smith)
Australský dubstepový producent Rhyece O'Neill alias Westernsynthetics přichystal své debutové album May Day Radio. Westernsynthetics překračuje žánrové hranice dubstepu, jeho skladby mají politická poselství a často používá vokalisty – jako například ve skladbě The Machine, v níž hostuje Charles Smith. Album vychází na O'Neillově vlastním labelu Sub Continental Dub.

00979554.jpeg

Das RacistI'm Up On That (feat. Homeboy Sandman)
Hiphopová skupina Das Racist vloni vystřelila do stratosféry s internetovým hitem Combination Pizza Hut And Taco Bell a letošní mixtapes Shut Up, Dude a Sit Down, Man potvrdily, že patří mezi nejzajímavější nováčky hiphopového podzemí. Novou skladbu I'm Up On That vypustili stylově přes svůj Twitter.

autoři: Tomáš Turek , Karel Veselý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.