Novou desku už mám skoro hotovou, říká nejmladší vítězka Czechingu Zagami Jericho

4. říjen 2017

Producentka a zpěvačka Zagami Jericho minulý týden vyhrála hudebně-exportní projekt Radia Wave Czeching. Svůj „pokojový“ debut City is my Church vydala už loni. Teď ji čeká nejen plně profesionální nahrávání nové desky, ale také vystoupení na holandském festivalu Eurosonic a natáčení videoklipu. Nejen o blízké budoucnosti její kariéry byla řeč v rozhovoru se šéfredaktorkou Radia Wave Ivou Jonášovou a Mary C z projektu Czeching.

„Můj dosavadní největší koncert byl určitě ten na Pohodě, ale vystoupení na Czeching Showcase rozhodně považuju za jedno z nejlepších, ať už z hlediska prostředí, publika nebo zvuku,“ srovnává Zagami Jericho svá dosavadní koncertní „nej“. „Mě osobně hodně bavil HRTL, které jsem naživo viděla poprvé, a taky Cold Cold Nights, u kterých si dokážu představit nějakou spolupráci, protože jejich zvuk by s tím mým mohl dobře fungovat dohromady,“ dodává Zagami.

S novým materiálem to podle jejích slov vypadá velmi dobře. „Na chystané druhé nahrávce bude zhruba 12 skladeb, což už z ní dělá v podstatě plnohodnotnou desku. Hlavní písně, které ji budou reprezentovat, mám skoro hotové. U některých ale ještě chybí vokály a hostování, což si nechávám na nahrávání, které jsem vyhrála díky Czechingu,“ prozrazuje Zagami a dodává, že se těší na mnohem čistší zvuk oproti debutové desce, která vznikla klasickou „pokojovou“ cestou. „Nahrávání začne 16. října v karlínském studiu A Českého rozhlasu, doplňuje ji Iva Jonášová a připomíná, že vítězka letošního Czechingu tam bude mít k dispozici nejen velkorysý nahrávací prostor, ale také režii, technika nebo producenta ke konzultacím. „Jsem zvědavá, jak toho Zagami využije, protože zatím to profesionální zázemí skoro vždycky vítěze Czechingu hodně překvapilo.“

Zagami Jericho na Czeching Showcase

Nahrávka poté vyjde nejenom v digitální podobě, ale v lednu 2018 také na vinylu. „V polovině listopadu se odevzdávají mastery a vinyl by měl pak vyjít na začátku ledna, takže kromě narozenin Radia Wave budeme slavit i tohle,“ potvrzuje Mary C. „A bude také videoklip a hudba Zagami Jericho poputuje do evropské výměny EBU, odkud si ostatní evropské rozhlasy vybírají hudbu do svého playlistu,“ zmiňuje další výhody, které jsou spojené s vítězstvím v Czechingu.

Vyvrcholením následujících zhruba čtyř měsíců pak bude vystoupení na holandském festivalu Eurosonic, který se uskuteční od 17. do 20. ledna. „Celou cestu chceme dokumentovat, aby naši posluchači věděli, co všechno tam Zagami zažila,“ zdůrazňuje Iva Jonášová. „Představy, s jakými vítězná kapela Czechingu do Holandska jede, a následná realita jsou vždycky jiné, protože se jedná o opravdu velkou akci.“

Poslechněte si celý rozhovor, ve kterém zaznělo i to, co by Iva Jonášová a Mary C na dalším ročníku Czechingu rády změnily.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.