Obrazové experimenty diplomantů CAS FAMU 2012

18. květen 2012

V Galerii Akademie múzických umění vystavují diplomanti CAS FAMU. Z prací tří vybraných studentů si můžete udělat alespoň částečnou představu o tom, jaké tvůrčí možnosti otevírá Centrum audiovizuálních studií naší nejznámější filmové univerzity.

Výstava trvá do 3. června a víc se o ní dozvíte v rozhovoru s autory: Klárou Doležálkovou, Michalem Kindernayem a Kryštofem Peškem.

Klára Doležálková vytvořila iluzi okružní jízdy kolem ostrova, kterou sledujete z naznačeného auta pohledem z postranních okének na dva horizonty, vnitrozemský a mořský. Jde o rozpracování jednoho z klasických děl videoartu zaměřeného na fenomén islandské krajiny.

Kryštof Pešek se soustředí na technologii obrazu. Ve své instalaci posouvá hranice mezi uměním a poznáním. Pokouší se definovat smysl digitálního obrazu ve vztahu s trhem spotřební elektroniky.

Michal Kindernay prezentuje vlastní vynález – Camera Altera je speciální kamera umístěná v dřevěné krabičce, která natáčí, kdy se jí chce. V zachyceném obrazu navíc citlivě reflektuje různé vlivy prostředí jako vlhkost nebo vítr. Michal svěřil tuhle „citlivou“ kameru třem svým kamarádům a výsledky jejich společného natáčení můžete v GAVU sledovat promítnuté na intimní prostor jejich soukromých pracovních stolů.
Kurátorem výstavy je vedoucí katedry Eric Rosenzveig.

02633703.jpeg
Spustit audio