Od Rico Nasty po Ivorian Doll. Girl Power speciál jede tvrdě až k vám domů

11. prosinec 2020

Velmi nepravidelný speciál ze světa rapperek je zpět. Sasha Go Hard je zpět. Rico Nasty má debut & Stanislav s Jakubem mají Proskleno. Nejlepší hudební projekty ze světa ženského rapu jsou nekompromisně tu!

I přestože se na obalu své první desky Rico Nasty vznáší jako na obláčku, její debut je těžký jak posledních deset měsíců na planetě Zemi. Release Nightmare Vacation je tak ideálním soundtrackem do aktuální doby: od punk-rapu po nu-metal. Těžkotonážní produkce od lidí, jako je CashMoney, Tay Keith, Daytrip či 100gecs. Doporučujeme všema deseti a posíláme klíčenku.

Klíčenku posíláme také dalšímu letošnímu objevu, kterým se stala Ivorian Doll. Ta se svými německými kořeny působí v Londýně, kde střeží a hlídá drillovou hůl, kterou si sem tam někdo vypůjčí a kraluje. Jako například americká DaniLeigh ve své skladbě Dominican Mami, která rotuje v playlistu Jakuba už několik hodin v kuse. Jak by řekl nejmenovaný Slovák: Pop Smoke type beat styl.

Tančíme dance a jedeme dál. Přes Koreu to bereme na Ukrajinu, pak rychle zpět a k tomu několik novinek navrch. Drop velký & Big loket.

Zvládá Stanislav hyperpop? Ustál by Jakub facku od Alyony Alyony? Kvůli jaké holce vybuchovaly hlavičky patnáctiletým dětem na Addictu? A co je to Proskleno? To vše se dozvíte v nejnovějším speciálu Scény s Opakem Dissu, který se věnuje světu rapperek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka