Oldschool v Kyjevě, Sophistic showroom

14. duben 2012

Nová kolekce Oldschool se premiérově předvedla na ukrajinském týdnu módy. Pavla Brejchy a Adama Uchytila jsme se ptali, proč se rozhodli prezentovat zrovna v Kyjevě a jaké to tam bylo. Natáčeli jsme také v novém showroomu Sophistic By Veronika.

Jednoduchost, hravost, kvalita, humor a cit pro detail, to jsou některé z kvalit Oldschool. V nové kolekci je spojili s kontrastními materiály a jasnými barvami. Nová kolekce Oldschool je v nenápadných grafických detailech inspirovaná fotbalovými motivy, protože kyjevský Euro Fashion Week byl provázaný s blížícím se šampionátem. Více se o účasti českých ambasadorů Oldschool dozvíte v rozhovoru.

Značka Oldschool spojuje módní a grafický design, stojí za ní trojice Hana Vaňátková, Pavel Brejcha a Adam Uchytil. V loňském roce kromě krásné debutové kolekce připravili jedinečnou událost Zavíráme za 21 dní, o které se můžete více dozvědět třeba zde. Přikládáme také video z přehlídky na KEFW.



Redaktorka Anna Mayerová navštívila nový showroom návrhářky Veroniky Benešové. V reportáži se dozvíte více o aktuální kolekci Sophistic By Veronika a také o plánovaných přehlídkách a účasti na Code:Mode.

odkazy:
www.oldschoolweb.cz
fashionweek.ua/en/eurofashion/collections

Playlist:
Hiro Kone – Knives (Bitter Root Records)
Butter 08 – Mono Lisa (Grand Royal Records)
Sister Crayon – Arcane (uns.)
Saitam – Union (uns.)
TV Girl – I Wonder Who Shes Kissing Now (uns.)
Black Lips – Dance With You (Vice)
Nisennenmondai – Mirrorball (Bijin Record)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.