Olivia Rodrigo si oprskle vynucuje déjà vu a producent fiedlerski odkládá masku

8. duben 2021

Teprve sedmnáctiletá americká zpěvačka a herečka Olivia Rodrigo nadělila světu před Velikonoci bedlivě očekávaného singlového nástupce svého průlomového hitu Drivers License. Moderátoři Velkých čísel se v prvním dubnovém dílu mimo jiné zaměřili na podobně bedlivě očekávanou premiérovou spolupráci mezi Demi Lovato a Arianou Grande, která je rozhodně neohromila, nebo působivé vokály vycházející korejsko-americké zpěvačky Audrey Nuny.

Deja Vu – v pořadí již druhá ochutnávka z připravované debutové desky Olivie Rodrigo nazvané *O*R – střídá filmovou atmosféru předešlého singlu za instrumentální lo-fi hook, který Annabelle identifikovala jako „totální mood“. Filipovo šablonovité přemýšlení opět vyvolalo asociace a v rámci podobností instrumentálních pasáží vypíchl francouzsko-korejskou hudebnici Spill Tab s jejím trackem Pistolwhip, ale dokonce i singl, ve kterém figuruje Annabelle.

Na debutové EPčko s přebalem hořící masky láká novým trackem přední český producent Ondřej Fiedler aka fiedlerski, který tajuplnost okolo něj doplňuje mysteriózním názvem šestistopého počinu. Filip byl nakonec kód ID 2.21.92 díky Annabelle schopen rozluštit. K nespokojenosti obou se ale v uplynulém týdnu nesešlo mnoho zajímavých novinek z hudebního světa, a museli si tak vystačit s nevyžádanou velikonoční nadílkou od Justina Biebera a s přeslazeným trackem sedmičlenného k-popového boybandu BTS.

V čem všem je Annabelle napřed před ostatními? S kým v hitparádě UK Singles Chart sdílí stejné názvy tracků? A kdo podle ní nasedá na „vlak jménem Prachy“? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.