Open Call vol. 2 aka výběr z domácích hroznů. Bangery z Litomyšle, Žižkova i garáže

8. duben 2021

Flám už podruhé vyzval domácí beatmakery a producenty, aby se pochlubili svojí šuplíkovou tvorbou – a přestože podruhé nevstoupíš do stejné řeky, tenhle klubový pramen napříč styly rozhodně nevyschnul. Spíše naopak – povodeň čerstvých bangerů nám řádně propláchla zvukovody.

Bylo totiž co pouštět! Lastsword ve svém remixu udělal z Gucci Maneovy limonády pořádně shlohmovitý asfalt v dobrém duchu kolektivu WeDiDit. ItsABadFace svou orientální ódou EastStringGuitar zahrál Kewuovi na hodně blízkovýchodní strunu, dobře mířený vibe Snooze Missile od žižkovského Sequence se zase přesně trefil do vkusu Honzovi.

Oba si pak již klasicky podupávali do smooth ghetto house taktu dua Footclan aka DJ Tuco & NDNM (Side9000). Druhý zmíněný pak ještě do našeho mlýna přispěl trochou kyselých rytmů z vlastní zahrádky u Litomyšle. V klubové galerii elity národa se zaskvěl i čerstvý antigenní test od šéfa labelu Unizone Ancestral Vision. Přestože vyšel negativní, v nás vzbudil velice pozitivní postklubový ohlas.

Slovenskou sekci reprezentoval Fedor Kuš, jemuž sólo dráha rozhodně svědčí a se svým mysteriózně cinematickým soundem nás přenesl hodně někam. Do teplých krajin nás zase zavál vibe remixu Katarzie od DoZiKuR-a. Ladnou houpavost UK Garage již podruhé doručil nevyslovitelný ODODDNT a propracovaně probublávající sound design zase BeThePlaya. Na závěr perlička od Daftsins – a my máme jasno. Tenhle Open Call rozhodně nebyl poslední!

Který domácí producent má na svém statku psí spřežení? Jakou velikost bot mají členové Footclanu? A co na to Tomáš UK Garage Masaryk? Poslechněte si Flám s přehlídkou domácí tvorby! 

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.