Opilý Brňan zvládl jen ležet a teenager si vykopal jeskyni. To jsou nej zprávy minulého týdne

28. květen 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkypřejší jahody ze zpravodajského košíku. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici ostrých hochů a světa narkotik zaujala zpráva o tom, že britští policisté poslali nenapravitelného drogového dealera na třináct a půl roku do vězení. Kriminalistům k dopadení pomohla fotografie, na které zločinec v ruce drží sýr. Ze snímku byli totiž schopni zjistit otisky prstů. Věda se nezastaví, myslí si o celé věci Mikrovlnky.

Zuzanu jako fanynku vzpurné mládeže zase ohromila informace o tom, že čtrnáctiletý Španěl se po hádce s rodiči před šesti lety rozhodl, že na zahradě jejich domu v Alicante začne kopat vlastní jeskyni. Obydlí, které má po letech intenzivní práce ložnici a obývací pokoj, sahá až tři metry pod zem. Zuzana se těší, že cílevědomého stavitele navštíví, až do španělské zemljanky zavede internet.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby svůj zrak neupřely na Brno. Tamní policisté při obhlídce narazili na silně opilého Brňana s kalhotami staženými ke kolenům. Ten při při dechové zkoušce nadýchal 4,9 promile. Klasika, nediví se ničemu Mikrovlnky.

Je mezi bezvládným Brňanem, cílevědomým teenagerem a sýr milujícím dealerem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka