Páté přes deváté o deváté. Bangery do karantény a hitovky na domácí parkety

15. říjen 2020

Tento týden se adept na hosta bohužel pro podezřelé příznaky nemohl dostavit, a tak musel Kewu s Honzou nasadit záložní plán B. Naštěstí jich mají po kapsách solidní zásobu – stejně jako čerstvých bangerů a tanečních hymen, kterými si můžete zpestřit čas nejen na samotce.

Vídeňák Cid Rim se vrací s novým materiálem, který nám velmi (v dobrém) připomíná brata FVLCRVMa. Cid Rimův label kolega Lunice zase dává pět s remixem rapové klasiky od svých skoro jmenovců Luniz. Všem dáváme plný počet – stejně jako Mechatokovi, jehož knírek je od Kewuova k nerozeznání.

Koláče sledovanosti nám doufáme pomáhal zlepšovat i Cakes Da Killa alias Don Dada a artikulovanosti moderátorského projevu zase hodně napomáhal plíživě swingující Conductův remix Aluny z dříve rozjetého dua AlunaGeorge. Někdy je fajn, když jsou věci „tak akorát“ – stejně jako v případě spolupráce Hollyho a Baauera, která zní „tak akorát“ jako dřevní dubstep.

Pomyslný trůn dílu alespoň pro Honzu obsadila francouzská diva Oklou s power baladou produkovanou A. G. Cookem a Easyfunem. Zábavnou řachandu jsme si ale užili i s palestinským rapperem Shabjdeedem a zejména s Kewuovým realtime tlumočením jeho tracku Sindibad.

Aby to nebylo jen o nových a na scéně ještě úplně neusazených jménech, zavítala do playlistu i trojice starých klubových pardálů ve složení Mark Pritchard, Addison Groove a Pinch. Když je řeč o archivních, a přesto nestárnoucích záležitostech, musíme vytasit i DJe Deeona a jeho hubatý ghetto house. A na závěr? Díl, který začal s tiktokovým fénixem Fleetwood Mac, nemohl skončit jinak než s Blink 182. Jsou to totiž často „všechny ty malé věci“, které ve výsledku rozhodují. Minimálně o naší soudnosti.

O čem se zdá skejťákům po brusinkách? Bere Kewu LSDXOXO? A kolik tracků se maximálně vejde do jednoho dílu? Poslechněte si Flám s rapidní kadencí novinek!

Playlist:

Fleetwood Mac – Dreams
Cid Rim  Get Up
Scintii  Times New Roman (Mechatok remix)
Luniz  I Got 5 On It (Lunice remix)
Cakes Da Killa x Proper Villains  Don Dada
Pa Salieu  Bang Out ft. Gazo
Aluna  Sneak (Conducta remix)
Oklou  girl on my throne ft. Casey MQ
LSDXOXO  What Are You Baiting For?
Flo Milli  Pussycat Doll (Helix 8bar Flip)
Holly x Baauer  Just Enough
Headie One  F U Pay Me
Shabjdeed  Sindibad
Mark Pritchard  Be Like Water
Addison Groove  Brand New Drop (Pinch remix)
Sully  Memories
X-Coast  Synthetic Dreams
DJ Deeon  Put It In Yo Mouth ft. DJ Funk
Blink 182  All The Small Things

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.