Pavouk se jmenuje po aktivistce a herečka prodává vůni orgasmu. Dejte si přehled top zpráv týdne

19. červen 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější borůvky ze zpravodajského džemu.

Jako obvykle moderátorky zaujala hned celá řada kauz jak ze světa, tak z regionů. Ivanu šokovala zpráva o tom, že nový druh pavouka objevený na Madagaskaru dostal jméno po Gretě Thunberg. Arachnolog Peter Jager doufá, že pojmenováním tohoto pro spoustu lidí děsivého tvora po známé aktivistce upozorní na problém ztráty biologické diverzity na Madagaskaru. Nejedná se přitom o prvního pavouka, kterého pojmenoval po někom známém, svůj předchozí objev označil jako Heteropoda davidbowie. Ivana by si taky přála, aby po ní někdo pojmenoval nějaký hmyz. Zuzana ale předpokládá, že se další pavouček bude jmenovat spíše po Kim Kardashian.

Právě Zuzanu dostala do kolen informace o tom, že po svíčce s vůní vaginy nabízí herečka Paltrowová další variantu, tentokrát s odérem svého orgasmu. Tato verze je vyrobena z grapefruitového koláče, neroli a zralého černého rybízu s příměsí zeleného čaje a turecké růže. 

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby neinformovaly i o bizarních událostech v Brně. Zdejší policisté začali pátrat po zloději, který vykradl čekárnu kosmetického salonu. Není malých zločinů, myslí si Mikrovlnky.

Je mezi pavoukem Grety Thunberg, svící s vůní uspokojení slavné herečky a drzým brněnským lupičem nějaká tajemná souvislost? Ani ne, ale to vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.