Petra Pluháčková: Second Skin, COF: Boys in study

31. březen 2012

Kolekce Petry Pluháčkové není z těch, které hrají na velký efekt. Je klidná, promyšlená a velmi dobře propojuje propracovanou krejčovinu s volným přístupem k materiálu. Petra Pluháčková je jednou ze Shooting Fashion Stars 2012.

Přehlídka kolekce Petry Pluháčkové Skin byla na SFS v Mánesu zařazená mezi úvodní kolekcí Tension Ivany Kaňovské a kolekcí Ravens Flight od La Formely. Mezi extravagantními kolekcemi, které pracovaly s materiály jako latex, plast, laminát (Ivana Kaňovská) a podsvícené peří (La Formela), vynikla jednoduchost a čistota řady Skin. Petra vycházela mimo jiné z anatomie a nedokonalostí lidského těla, které ho dělají skutečným. Rozhovor s Petrou jsme natáčeli v jejím ateliéru.

Boys in Study je projekt Czech Original Fashion, který má být sondou do módních stylů mladých mužů na českých univerzitách. Na webu COF se můžete seznámit s prvními výsledky. Jaké jsou oděvní stereotypy matfyzáků, filozofů a umprumáků? Poslechněte si rozhovor s Lucií Pavláskovou.

Playlist:
Princeton – Andre (Hit City U.S.A./Easter Everywhere)
Animal Bodies – Thought and Consequence (uns)
Magic Trick – Torture (Hardly Art)
Aux 88 – Phantom Power (Volume Records)
Zambri – Hundred Hearts (Kanine)
Azealia Banks – Fuck Up The Fun (Universal)
Rotem Or – Covers (uns)
Dntel – Bright Night (Pampa)
Moonface – Headed For The Door (Jagjaguwar)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.