Podívali jsme se znovu na první Česko hledá SuperStar. Proč v roce 2004 nikdo neuměl zpívat?

21. září 2021

Film Osobní strážce se dočká remaku a o těch, kteří nahradí Whitney Houston a Kevina Costnera, se zatím jen spekuluje. Kdo by to mohl být? Určitě nikdo z první řady Česko hledá Superstar. Proč v roce 2004 neuměli soutěžící zpívat? Poslechněte si nový díl podcastu Kompot i kvůli recenzi „nahatých šatů“ – nového trendu z červených koberců, který vynesla například herečka Zoë Kravitz.

Herečka a zpěvačka Rachel Marron má stalkera, a tak si najme osobního strážce. Zápletku romantického thrilleru Osobní strážce z roku 1992 s Whitney Houston a Kevinem Costnerem zná asi každý.

Film získal sedm nominací na Zlatou malinu včetně nejhoršího snímku, nejhorší herečky a nejhoršího nové hvězdy. Do té byla nominovaná jak na stříbrném plátně debutující popová hvězda Houston, tak Costnerův účes. Dvě písně ale bodovaly v nominacích na Oscara a soundtrack je nejprodávanější filmovou hudbou na světě. Kdo z dnešních zpěvaček se může Whitney Houston rovnat? Pusťte si Kompot.

„Máte bolestivou menstruaci,“ ptá se na svém Instagramu čtyřicetiletá filmařka Amy Schumer. „Může to být endometrióza!“ varuje před nemocí, kvůli které nyní podstoupila odebrání dělohy. Jedná se o nezhoubné onemocnění, které postihuje ženy ve věku 20 až 40 let. Více informací o této časté, ale stále málo prozkoumané chorobě získáte na www.endotalks.cz!

Proč se zpěvačka Grimes neztotožňuje se slovem matka? Proč je podle herečky Zoë Kravitz v pořádku nosit průsvitné šaty? A jak to, že účastníci vůbec první řady Česko hledá SuperStar neuměli moc zpívat a není jim rozumět v angličtině? Zjistíte v nové epizodě. A sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.