Podzimní melancholie a dítě z Linkin Park? Další přehled klubových novinek!

6. říjen 2023

Evian Christ po delší odmlce vydává album Revanchrist, na němž mezi hostovačkami nechybí Bladee nebo Merely. Na úvod nejčerstvější epizody Flámu zazněl track Nobody Else – atmosférické techno, které dostane fanoušky elektronické hudby zaručeně do transu.

1017 ALYX 9SM představuje nový formát – COMPILATION V1. Kreativní ředitel zmíněné módní značky Matthew M Williams ve spolupráci s Alamo Records vydává kompilační projekt, který dle STEADYho nejlépe odráží podzimní melancholii a novou odrůdu rapu, jež popisuje jako rage rap: „To je jako kdyby si nějak záhadně Linkin Park udělali dítě, který by začalo rapovat,“ popisuje. Na albu se objevují jména jako Lil Yachty, Lancey (dříve známý jako Lancey Foux), Jam City, Cheb Rabi a velké množství produkcí od F1lthy.

Joy or Bison? Kewuovi se v paměti prolíná svět her a svět vlastního povolání. Joy Orbison mimo jiné vydává také své edity z éry 2010–2009 na novém EP Archive 09-10 EP. Chorvatský label Low Income $quad vydává kompilační projekt nesoucí název LI$036. Na nahrávce se ukázal i oblíbenec Flámu – slovenský DJ a producent GÄP s bootlegovým remixem světoznámého hitu Industry Baby od Lil Nas Xe a Jacka Harlowa.

Dizzee Rascal si připomíná léto s novým singlem Sugar & Spice, který produkoval iLL BLU. ArrDee zase spojil síly s duem Chase & Status a navíc i s britským Hedexem společně vydávají drum’n’bassový banger, který dle dvojice moderátorů vystihuje britskou “chav” náturu.

Brit Hamdi vydává EPčko s aktuálně nejpoptávanějšími dub-step/bro-stepovými tracky tohoto roku. Po velké pozornosti namířené k singlu Skanka se Hamdi vyšvihnul mezi nejzvučnější jména moderní elektronické hudby a nejspíš i celého roku 2023 – Skrillex, Fred Again.. a Four Tet, kteří svou tvorbu s vášní hrají skoro na každém koncertě od doby, co se dali dohromady.

Co se bude dít s Flámem? Co se Speed Dembow? Jak zní typická pouťovka? To a mnoho více se dozvíte v nejnovější epizodě!

autoři: STEADY , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka