Pořád žiju na baterky, popisuje srdeční chorobu Petr ve druhé části rozhovoru s bratry Královými

10. červenec 2022

Druhá část speciálního rozhovoru s Petrem a Jiřím Královými nás zavedla do soukromí obou bratrů. Otevřeli téma rodiny, vypořádání se se smrtí, ale i srdečních problémů, které se před pár lety objevily u Petra.

„Bylo to postupné, na začátku byl nemocný, pořád kašlal a nikdo nevěděl, co mu je. Když poté zjistili, že je to kvůli srdci, byl to nepříjemný šok,“ popisuje Jiří a dodává: „Petra museli odvézt do nemocnice, že má covid. To mě úplně rozdrtilo. Když jsem se to dozvěděl, seděl jsem v autě a jenom brečel. Vůbec jsem nevěděl, co budu dělat.“

Čtěte také

Petr promluvil o tom, jak jeho srdeční nemoc vnímá sedmiletý syn. „To je pro mě nejvíc citlivá věc. On to hodně vnímá, ví, že táta čeká na srdce. Občas má otázky, které tě úplně rozsekají. Když nám loni zemřela máma, tak se samozřejmě zeptal, proč jsem nedostal její srdce. Byl jsem hrozně šokovaný, jak ho to napadlo.“

Má Jiří rád překvapení? Umí dávat bratři najevo radost? Stihli se rozloučit s mámou? A komu se dokážou svěřit s problémy? Poslechněte si v novém díle Pochlap se s Petrem a Jiřím Královými.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.