Poslechněte si nové EP Himalayan Dalai Lama, které vtiskuje život zapomenutým věcem

5. listopad 2019

Vítězové hudebně exportního projektu Radia Wave 2016, elektronické duo Himalayan Dalai Lama, se hlásí o slovo s novým pětiskladbovým EP Hyper Real, které si nyní můžete poslechnout v exkluzivním streamu.

Rok od releasu alba Orange Coloured Rose Leaves vydává dvojice Kryštof Matěj a David Novotný další sbírku skladeb pohybujících se na pomezí chillwavu, ambientu, trip hopu i techna. „EP nemá žádný konkrétní koncept, spíš odráží náš osobní a hudební vývoj od vydání druhé desky. Impulsem pro vznik byl poslech starých tracků, takže ten příběh by mohl být o tom, jak ze zapomenutých věcí uděláte něco aktuálního a fungujícího,“ vysvětluje Kryštof Matěj.

EP, na kterém hostují taková jména jako Lenka Dusilová či Terezie Vodička Kovalová, vznikalo mezi Prahou a Brnem a výsledná podoba tracků je hodně ovlivněná živým vystupováním. „Bylo pro nás důležité, aby ty skladby hýbaly těly. Aby si je člověk mohl poslechnout u práce, před spaním, ale aby na ně mohl tančit, když bude chtít. Myslím, že to, jak jako lidi vnímáme hudbu, ovlivňuje silně naše nálada a aktuální rozpoložení. Na základě toho jsme ty skladby formovali. Mě taky osobně hodně inspiruje to, co se v životě kolem mě děje, a to do hudby vkládám, ať chci, nebo nechci,“ doplňuje David Novotný.

Během listopadu představí kapela svůj nový materiál v Brně, Praze, Ústí nad Labem, Olomouci a Valašském Meziříčí. Nahrávku pokřtí 22. listopadu v pražském café V lese a 29. listopadu v Kabinetu Múz v Brně. Jako hosty ke společnému turné přizvali elektronické duo Bratři.

autor: Radio Wave
Spustit audio