Skoky na lyžích popírají fyziku i touhu být v bezpečí

29. květen 2024

Ivana a Zuzana se tentokrát spolu propojily skrze kontribuční budku na trase Brno-Praha. Ivanka u sebe měla navíc ještě datového analytika, muže s ikonickým účesem a milovníka skoků na lyžích Adama Javůrka, se kterým si vyprávěli o jeho oblíbeném sportu a cukrovinkách.

Zuzana hned na začátku rozproudila konverzaci zmínkou o tom, že má Adam účes typu mikádo a on se tomu podivoval, protože myslel, že má jen defaultně položené vlasy. Buchty se ho pak doptávaly, jestli se u skoků na lyžích zabije hodně lidí, což on samozřejmě vyvrátil a zmínil, že i u šachové hry se občas někdo zraní. Zuzana pak zmínila historku o ženě, na kterou ve spánku spadla zářivka a Ivanka vyřkla rým píchi, píchi, do míchy.

Ivana se pak skoro jako psychoanalytik doptávala na to, jak se Adam dostal ke své lásce ke skokům na lyžích. Ten jí v klidu vysvětlil, že toto hobby zdědil po rodičích a líbí se mu na něm, že každý skok je samostatný umělecký výkon, který popírá fyziku. Vysvětlil pak i lifehacky, které skokani používají třeba se snaží co nejvíce zhubnout, aby byli aero dynamičtí, což ale často vede k poruchám příjmu potravy nebo se pokouší mít v oblečení vzduchové vaky, aby je vítr poháněl. Adam na tomto sportíku také cení skandinávská a japonská jména soutěžících.

Pak se ženy začaly zajímat i o Adamovy jídelní návyky. On se totiž rozhodl, že bude jíst cukrovinky jen o víkendu a o státních svátcích. Zmrzlinu ovšem může jíst kdykoliv, pokud je venku horko. Zuzanu ještě zajímalo, jestli Adam svůj obor, tedy datovou analytiku, uplatňuje i v domácnosti, což on popřel, a mohlo se jít pomalu domů.

Chcete si přemítat o tom, zda byste se odvážili skočit na lyžích do vzduchoprázdna a kam byste dopadli? Pusťte si do uší a duše Buchty a možná se Vám to zadaří.

Spustit audio