Postupujte dále do moshpitu. Ostříme na nezávislé kapely jedoucí na jaře do Česka

24. únor 2023

Po více jak dvouleté pauze se letos konečně odjistila jarní klubová sezóna ve své plné šíři. Špína si tento týden rozhodla prolistovat programy klubů, sklepů a garáží v celém Česku a sestavila playlist ze zahraničních punkových kapel, které si v rámci svých turné rozhodly udělat zastávku u nás. A které rozhodně stojí za zmínku.

Jarní koncertní sezona se už intenzivně hlásí o slovo a kapely křižující Evropu se místním klubům rozhodně nevyhýbají. Znovu setkat se tak letos budeme moct například s harcovníky Catharsis nebo Boris, kteří se na nové desce obracejí ke svým dronově sludgeovým základům. Vrátí se také psychedelický britský kolos Gnod a nebo divočina v podobě Speed!! Noise!! Hell!!.

Kromě zavedených klasik se nejvíc těšíme především na současný výkvět punku a post-punku. Kotlinou se proženou chorvatští Mižerija navazující i na současný peace punkový revival. K tomu se začínají blížit i tajemstvím opředený filadelfský projekt Poison Ruin. Nejčerstvější egg punkovou hostinu přijedou servírovat BIB. Nabité jarní měsíce nás zkrátka nutí vzít kluby a sklepení šturmem.

Které koncerty si rozhodně nenecháme ujít a které v nás vyvolaly o trochu pochybností? Od koho čekáme unikátní zážitek i když už bude v Česku už poněkolikáté? Jaké legendy se vrátí po opravdu dlouhé době? Kdo hraje nejlepší hardcore punk? A v kterém pitu bude největší horko? Poslechněte si celou Špínu ze záznamu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.