Povědomý praskot a šum svistu. Jak zní klubové bangery z vinylu?

10. červen 2021

V minulém Zomby speciálu nám najel hřejivý zvuk vinylu natolik, že jsme se rozhodli si další díl dát v čistě vinylovém duchu a pustit si navzájem perly ze dna své klubové kolekce hezky z desky. Ať se práší za kočárem!

Hned po praskání ohně je prý nejvíc uklidňujícím druhem šumu povědomý analogový praskot vinylové desky. Ve Flámu jsme se ovšem moc uklidňovat nechtěli – ba právě naopak, pustili jsme si navzájem jehlu na špacír po těch největších bangerech, které skýtá naše vinylová kolekce.

Z gramců ve studia tak zazněly futuristické zvuky méně známých tracků od SOPHIE stejně jako léty prověřené klasiky typu Buriala s Four Tetem a stranou nezůstaly ani naše oblíbené labely Night Slugs a Teklife. A možná přijdou i Želvy Ninja. Přesvědčte se sami.

Jaký nejvzácnější kousek mají Kewu a Honza ve své vinylové kolekci? Co je pro ně nejvíc ohraná deska? A komu by udělili cenu Vinyla? Poslechněte si Flám plný vinylových perel!

 

autoři: Kewu , Jan Bárta
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.