Přál bych si zažít pravou lásku, říká hudebník Sofian Medjmedj

8. prosinec 2022

Dvacetiletý zpěvák Sofian Medjmedj se v pandemických lockdownech zavřel doma, aby začal psát písničky a nahrál veleúspěšné album 19. Teď s společně s kapelou dorazil odehrát svoji první Radio Wave Studio Session a předvést výjimečnou hudbu s texty, ve kterých se emočně odhaluje a posluchačstvu ukazuje, že být citlivý a otevřený se vyplácí.

Sofian má našlápnuto stát se českým Justinem Bieberem nebo taky hudebníkem, který je vlastně ze všeho nejvíc sám sebou. Právě o autenticitě v různých podobách v rozhovorech často mluví. Autenticita pro něj zdaleka není jen vyprázdněným slovem. „Každý by měl do světa přinést kousek ze sebe,“ myslí si hudebník, který do veřejného prostoru a písňových textů přináší nebývalou citlivost a otevřenost. Hlavním motivem jeho písní je to, co zažil nebo co by naopak zažít chtěl, ale dosud se mu to nestalo. „Teď bych si přál zažít pravou lásku,“ říká.

Čtěte také

Texty začal překvapivě psát až během koronavirové pandemie. Tehdy taky vzniklo jeho ceněné debutové album s názvem 19. „Nikdy dřív jsem to nedělal, ale jak jsem byl zavřenej doma, dost jsem nad vším přemejšlel, a řek jsem si prostě let's go, kámo, pojď.“ A vyšlo to. Tryskaly z něj emoce, které překlopil do textů a hudby. Spojil se s producentem Lukášem Chromkem, vydal album a teď už dokonce nakoupil techniku a doma si zařizuje studio.

Do proskleného studia Radia Wave ale Sofian nedorazil sám, doprovodili ho kytarista David a bubeník Petr. „S Davidem jsme se poznali v Turnově na festivalu – jeho i Petra jsem objevil díky Lukášovi a nemůžu být šťastnější,“ pochvaluje si hudebník kapelu, se kterou přišel zahrát.

Psal si dříve deníky, nebo povídky? Proč jsou jeho texty tak procítěné a plné sebereflexe? Poslechněte si celou Radio Wave Studio Session Sofiana Medjmedje a odebírejte youtubový kanál Radia Wave.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.