V poslední době jsem otci odpustil, není důvod to v sobě nést, říká zpěvák Sofian Medjmedj

10. duben 2022

„Táta je z Alžírska, dříve měl problémy se zákonem. Byl to nekonečný kruh, kdy to chvíli bylo dobrý a pak zase špatný. Byly tam problémy s domácím násilím na mé mámě a mně. Vypěstoval jsem si k němu nenávist a bál jsem se ho. V poslední době jsem mu ale odpustil, není důvod to v sobě nést, máme teď normální vztah,“ popisuje dvacetiletý hudební talent Sofian.

Jak s odstupem vnímá své debutové album 19, na kterém se vypsal z těžkých situací v dospívání? „Když to po roce od vydání poslouchám, přijde mi, že jsem mnohem lehčí. Nechal jsem tam věci, které jsem potřeboval. Cítím se od té doby dospělejší, umím už odpouštět.“ Potřebuje se k tématu ještě vracet? „Hudebně jsem tu kapitolu bolesti z mládí uzavřel, chci dělat písničky o tom, jak se cítím teď a co prožívám, říká mladý zpěvák.

Jeho hudební dráha odstartovala na konci roku 2017, kdy vyhrál soutěž o spolupráci s Benem Cristovao a nahrávání s ním v londýnských Abbey Road Studios. „Měl jsem obří očekávání, bylo mi šestnáct a myslel jsem, že mi všechno spadne do klína. Nakonec se na mě ale snesl docela silnej hate kvůli odlišné výslovnosti. Nesl jsem to těžce, na nějakou dobu ze mě vyprchala radost z hudby, svěřuje se Sofian.

Jak dlouho po tvrdé kritice trvalo, než tehdy 16letý zpěvák začal mít opět radost z muziky? Kdo je jeho vzor? Dokáže být vážný? A proč pláče při běhání? Dozvíte se v novém díle Pochlap se.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.