Před vstupem na pódium mívám blackout moment. Zpěv neuvěřitelně odhaluje, říká Salto with Love

30. leden 2023

„Ať už na pódiu hraju či tančím, vždycky jsem nervózní. Těsně předtím mívám takový blackout moment. Najednou se objeví pocit, že vůbec nevím, co jdu dělat a mám strašný strach, že nad sebou ztratím kontrolu. U divadla a tancování jsem otestovala, že se mi to nestane. Bojím se, že u hudby se mi to může stát. Nemám to tak osahané. Je to věc tréninku. Zpěv je něčím víc odhalující. Je to taková vnitřní nahota,“ přiznává hudebnice Anežka Kalivodová aka Salto with Love.

Anežka je v Praze usazená herečka a tanečnice, která k uměleckým profesím v uplynulém roce připojila i hudbu. Loni v létě vydala debutovou dlouhohrající desku Love me in Volvo, na kterou na podzim navázala novým singlem Tchibo. Intimní a melancholicky laděné nahrávky sama složila, produkovala i nahrála. Aktuálně pracuje na materiálu pro nové album a je velmi otevřená spolupráci s dalšími hudebníky či producenty.

A jak vypadá Anežčin tvůrčí proces? „Většinou už mám rozdělaný text na nějaké téma nebo náladu, které by se ta písnička měla týkat. Jsou tam už jasně rozepsané nějaké fráze. Potom začnu něco hrát a nahraju si základní jednu nebo dvě stopy. Pak si do toho začnu dělat takový freestyle. Často se mi ale stane, že se to úplně změní. Nakonec tam třeba zůstanou jen dvě původní slova z textu, která jsem si předem napsala a přišla mi pro písničku silná, popisuje hudebnice.

Jak se cítí těsně před živým koncertem? Který z nich si zatím nejvíc užila? A bude pokračovat v tradici skládání písniček o nápojích? Poslechněte si celý rozhovor s Anežkou Kalivodovou alias Salto with Love.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.