Přes čáru

27. červenec 2017
Přes čáru

Cesta z komfortní bubliny s lidmi, kteří se nebojí vyjít mimo vyznačené zóny.

Přímočaré otázky, žádné křivé výpovědi. To důležité z aktuálního dění podtrhují Hana Kuncová a Dalibor Zíta každé pondělí v podvečer. Magazín Přes čáru vám učaruje.

Pro někoho je přes čáru přecházet na červenou, pro jiného poslouchat ska. Pro nás jsou hranice možného jenom čáry na mapě, které se nebojíme překročit. Ptáme se na hodnoty, ptáme se na morálku, ptáme se, co je správné, i když je to pro každého něco jiného. Ptáme se, jak si to kdo narýsoval. Ptáme se na zdánlivě jasné věci a zkoumáme obecně sdílená přesvědčení.

Blokády nenávistných demonstrací, crowdfunding po česku, „kavárenská“ kultura, trestněprávní dopady aktivismu, angažované umění, feministické perspektivy, příspěvky do debaty o multikulturalismu. To vše a mnohem víc nahlížíme z nečekaných úhlů pohledu.

Posloucháme, nesoudíme, to necháváme na vás. Nalinkujeme vám rozhovory na aktuální témata, s lidmi, kteří se nebojí být jiní. Vnímáme, že pro současný svět černobílé vidění nestačí. Přes čáru pro nás znamená vykročit z komfortní bubliny a také chytit novou vlnu.

Pořad připravili a moderují: Hana Kuncová a Dalibor Zíta

Historie pořadu: Pořad původně vysílaný na stanici ČRo Plus pod názvem Za hranou převzalo Radio Wave v listopadu 2015. Postupně se rozšiřuje tematický záběr i okruh moderátorek. Přibyl také jeden moderátor.

autor: Magdaléna Trusinová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.