Přežil 100 kulek a vybudoval Paper Route Empire. Rapový svět opustila legenda Young Dolph

26. listopad 2021

Minulý týden byl ve věku 36 let zastřelen král rapu z Memphisu Young Dolph a my jsme došli k závěru, že je třeba mu věnovat samostatný díl. V našem speciálu se podrobněji podíváme na Dolphův hudební odkaz a probereme jeho nejzásadnější desky a momenty.

Pravidelným posluchačům našeho pořadu není třeba Young Dolpha příliš představovat, ale přeci jen bude dobré shrnout pár faktů. Young Dolph strávil celý život ve městě Memphis, pro které hořel radostí i neštěstím.

Celou svou kariéru byl nezávislý, vybudoval vlastní label Paper Route Empire, skrze který podporoval mladé umělce včetně bratrance Key Glocka. Poslední roky se aktivně staral o svůj blok i alma mater a ještě několik dní po Dolphově zastřelení se realizoval jeho nápad na rozdávání krocanů na Den díkůvzdání.

V rapovém světě působil od roku 2008 a za tu dobu měl na svém kontě kolem třiceti projektů, z toho několik se jmény jako Gucci Mane či Peewee Longway. V posledních letech ale nejvíc spolupracoval s rodinným chábrem Key Glockem na projektech Dum & Dummer. Jeho diskografie je plná skvělých desek, kterými definoval vlastní sound. Nám už nezbývá nic jiného než se ponořit do jeho projektů a za zvuku pomalého beatu ve skladbě Rain Rain vzpomínat na jeho kvalitní hudební odkaz.

Proč měl Dolph beef s Yo Gottim? A jaké jsou naše nejoblíbenější desky od Young Dolpha? To vše ve speciálním díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.