Proč končí život ve třinácti? Berlin Manson prozradili význam názvu svého EPčka i další plány

9. květen 2023

Adam Dragun a Patrik Nagy začali fungovat coby Berlin Manson během covidové pandemie. Ze studiového projektu se nakonec stala regulérní koncertní kapela, kterou nedávno doplnil na bicí Tomáš Tabiš. „Vůbec jsme nepřemýšleli, jak ty songy budeme hrát naživo, a pořád to trochu řešíme. Tomáš je součástí procesu, jak naši muziku dostat na stage,“ shodují se zakládající členové postpunkových Berlin Manson.

„Nejpřitažlivější byla hravost a rychlost, s jakou jde vydat track,“ odpovídají Adam s Patrikem svorně na otázku, proč se rozhodli začít s elektronikou. „Něco naklikám v počítači a výsledný zvuk měním podle toho, jestli chci, aby zněl jako kytara, klavír, housle nebo klidně něco úplně jiného,“ dodává Patrik další důvod, proč ho lákalo vyměnit v Berlin Manson kytaru za laptop a midi klávesy. „Je to talent, že se s tím tak rychle naučil pracovat,“ chválí ho Adam.

Píseň Netancujem, kývem hlavou z loňského EPčka Život končí keď máš trinást má i videoklip, ve kterém Adam mimo jiné sedí na koni v bílých šatech. Zapůjčila nám ho farma od Bratislavy, která se zabývá hipoterapií. Koně jsme chtěli i na cover a původně měl být taky bílý, říká Adam a dodává, že posadit se na něj v šatech pro něj bylo docela hrůzostrašné.

Proč je v názvu EPčka právě číslovka třináct? Berlin Manson na tuhle otázku zatím v žádném rozhovoru neodpověděli. K odtajnění došlo až ve studiu Radia Wave.

Co Adama baví na současné polské hudební scéně? S kým chodí Berlin Manson hrát squash a jaký nový feat. v podobě bitkařského tracku z toho vzešel? A co mají v plánu na příští měsíce? Poslechněte si celý rozhovor!

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.