První skladby jsme chtěli vypálit na 50 CDček a rozdat. Hudbu děláme hlavně sami pro sebe, říkají Modré Hory

10. listopad 2021

Další živá Radio Wave Studio Session představila slovenskou kapelu Modré Hory. Tradiční sestavu s Benem a Lyrikem za mikrofonem a Rolandem Kánikem za klávesami doplnila v proskleném studiu také dvojice hudebníků Ľuboš Ambrózai za bicími a Michal Šelep na baskytaru. Čtyři živé skladby odehráli ve vysílání před večerním koncertem v pražském klubu Café V lese.

Můžeme od kapely Modré Hory očekávat nové album? „Letošní singl Beh všemohúci lze považovat za předzvěst nové desky. Připravujeme nové tracky, zatím jsou ale v demo podobách. Máme napsané texty, hudbu teď dotváříme u Rolanda ve studiu, v jeho laboratoři. Pracujeme na tom intenzivně, nejlépe, jak umíme,“ prozrazuje o připravovaném materiálu skupiny rapper Lyrik.

Modré Hory

„První skladby jsme s Lyrikem v této sestavě, pod značkou Modré Hory, psali v roce 2007. Tehdy byl plán je vydat na padesáti vypálených CDčkách. Nic navíc, jenom je rozdáme pár lidem, kteří to budou chtít. Měli jsme radost, že ty skladby baví hlavně nás dva, popisuje rapper Bene.

Troufám si říct za oba, že i dnes je to o upřímné radosti z té hudby. Roland se nám neustále směje, protože chceme vždy hned po nahrání ve studiu slyšet syrový export. Za naše posluchače jsme rádi, hudbu ale děláme primárně sami pro sebe, aby bavila nás, dodává.

Za jak dlouho se můžeme těšit na novou desku? Jak vznikla upravená sestava kapely Modré Hory Akustik? A co by měl podle členů kapely reflektovat současný rap? Poslechněte si celý rozhovor.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.