Radana Ivančic a Chatty z Fashion Weeku Designbloku

15. říjen 2011

V zákulisí Fashion Weeku Designbloku (záměrně vynecháváme jméno pracího prostředku v názvu) jsme natočili rozhovory s návrháři, jejichž přehlídky nás nejvíc zaujaly. V tomto dílu Modeschau si můžete poslechnout rozhovory s Chatty a s Radanou Ivančic.

Radana Ivančic se inspirovala domácím pohodlím a ležérností. Vytvořila kolekci pro krásnou a šťastnou ženu, plnou zářivých pozitivních barev a mašlí. Pracovala mimo jiné i s dotazníkovým šetřením mezi zákaznicemi, ze kterého získala informace o jejich vztahu k odívání v soukromí a na veřejnosti. V kolekci se pak pokusila o stylovou fúzi dvou většinou oddělovaných světů. Pohodlné je v jejím pojetí i krásné.

S Annou Tuškovou a Radkou Sirkovou jsme natáčeli v jejich řeznické instalaci nové kolekce ve Šporkovském paláci (kterou Designblok vyznamenal oceněním). Novou dámskou kolekci inspirovanou psychoanalýzou a sebeprojekcí předvedli mužští modelové. Zajímavým efektem bylo i zrcadlo ve středu plochy předváděcího mola. V rozhovoru se dozvíte i o pokračování soudního sporu o značku Chatty a o přípravách kostýmů k novému muzikálu, který má premiéru začátkem listopadu.

Odkazy:
www.designblok.cz/2011
www.chatty.cz
www.muset.cz

Playlist:
Ali Renault – Pagan Run (Cyber Dance Records)
Romantic States – Ring Of Fire (uns.)
Monroeville Music Center – En Route (uns. )
Patrick Kelleher his Cold Dead Hands – Contact Sports (Skinny Wolves)
Forest Swords – Bones Ghost Hunter Remix (No Pain In Pop)
Dylan Ettinger – Wintermute (Not Not Fun)
Prismic Delight – The Colors Around You (Petit)
SoftSpot – Notorious Debris (uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.