Radio Ivo: Život nedoceníš aneb Když dva dělají totéž

30. září 2017
Radio Ivo na Radiu Wave

Je těžké osvědčit se ve zkušební lhůtě. Ty tři měsíce jsou fakt krátká doba, kamarádi, na to, aby člověk nejen s odřenýma ušima obstál, ale aby ukázal, že má ještě navíc jakési osobní kouzlo, technický šarm a „To navíc“, co po vás šéf vlastně vyžaduje.

Druhou stranou mince je loajalita. Proto mají ve firmě pana Veseckého pana Veseckého. Ten ve svém podniku vyvinul systém pravidel, kterým dal tu enigmatické, tu žertovné názvy: Lajka, Kalimero, šourečky… Zaměstnanci je tak mohou dodržovat i v rámci jakéhosi pobaveného niveau. A pak teprv si jdou dát pivo.

Mladá žena se ve funkci sekretářky ocitá opět mezi dvěma muži, jak je jejím dobrým zvykem už od dob počátků patriarchátu. Naše sekretářka má ale navíc. Chce zasedat v komisích, chce bláznit mezi šanony, chce úlet, chce… ale to všechno se dozvíte v naší hře.

Romana Bohunská tentokrát opět projevila jemný smysl pro opakování vlastních témat a navíc vše okořenila exotickou vůní dávného problému u Jaderského moře. Výbuch v přístavním městě Rijeka zavdal důvod k mnohým spekulacím o tom, zda náš příběh nezačal právě tam. A on začal. Čili bezva. Tak to má být a můžeme rozjet zábavu! Neboť o tom je současná rozhlasová hra především: bavme se, dokud nám to omezený čas, strávený ve Studiu 1 Českého rozhlasu, kde většinou potkáváme spíš symfoniky, loajální vůči staletí osvědčeným orchestračním postupům, které mají nejednu analogii s dobrým fungováním dnešního „eseróčka“, umožňuje.

Naši účinkující si to také náležitě užili. Už jen to, že čas před samotnou performancí mohli trávit v tzv. „šatně šéfdirigenta“. A to není pro tři herce z malých měst málo.

Radio Ivo: Život nedoceníš – výjimečně ve studiu S1
autor: Radio Ivo
Spustit audio