Rapová filozofie, bedna vod whisky a rumunské taxíky. Zač je toho Brrrap?

24. září 2020

Do Flámu se dostavil náš starý známý Kuba Šíma představit svůj nový podcast Brrrap! alias Cestu do hlubin rapperovy duše. My jsme na oplátku provedli hloubkový ponor do Kubova fanouškovství, vývoje hudebního vkusu i těch méně vkusných potěšení.

Kuba Šíma už na vlnách Wavu operuje nějaký ten pátek, fajnšmekři si určitě vybaví jeho flow za mikrofonem po boku Mary C. Jeho aktuální rapové okénko má podobu podcastu Brrrap, kde se Kuba dostává pod kůži neotřelým osobnostem z řad tuzemského hip hopu.

Samotné slovo „brrrap“, které na domácí rapové scéně zdomácnělo zejména zásluhou kultovní karlovarské kliky kolem Stříhy Dejmita, pak kromě řevu motorky může také znamenat zvuk prdu. Rap je prostě už od počátků hodně tělesná záležitost.

Čtěte také

Otázkami na tělo jsme z Kuby, který je mimochodem Honzův bývalý spolužák z filozofických studií (kde rovněž studoval James Cole) i současný kamarád z trampské osady, vylákali kromě těch očekávatelných hiphopových demiurgů typu Tylera, The Creatora nebo Freddieho Gibbse také poněkud fousatější selekci.

Tak se ve Flámu unplugged kopalo do beden od destilátů nebo deklamovalo „Numa Numa“ v rumunském taxíku. Oboje má Kuba pod kůží podobně pevně jako Lil B swag.

Naše debata se z velké části točila také kolem rozdílu mezi hudební kritikou a fanouškovstvím. Kuba Šíma se hrdě prohlašuje členem fanouškovské strany pomyslné barikády, což mu umožňuje svým rapovým oblíbencům neskrývaně vzdávat hold, kudy chodí.

My zase fandíme jeho nové podcastové sérii, jelikož podobně osvěžující pohled na momentálně asi nejpopulárnější žánr pop music tu celkem chyběl. Fanděte také a především si dejte Brrrap! Udělá vám dobře nejen na uši.

Jaké je studovat filozofii s Jamesem Colem? Jaké orgány daruje DJ Shadow? A jak zní Bedna vod whisky pod vobraz? Poslechněte si Flám s autorem podcastové série Brrrap!

Playlist:

Hudson Mohawke – Be Ur Fantasy
Freddie Gibbs – God is Perfect
Cannibal Ox – Cold Vein
Miki Ryvola – Bedna vod whisky
Lil B – I Own Swag
DJ Shadow – Organ Donor
O-Zone – Dragostea Din Tei
Tyler, The Creator – 911 / Mr. Lonely
Mac Miller – Circles

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Související