Rapper $NOT se přiživuje na jméně Doja Cat a Rosalía nekompromisně zbrojí na další skvělou desku

10. únor 2022

První z berlínsko-pražských dílů Velkých čísel byl ve znamení chystané smršti hudebních cen a také dvou úspěšných tuzemských jmen. Nedávné BRIT Awards, které byly poprvé v historii bezpohlavní, zcela ovládla Adele a své číselně úspěšné videosingly si užívají Ewa Farna a Ektor (ten dokonce dvojsingl). Zatímco je Annabelle v Berlíně, kde  následuje  svůj plán stát se českým ekvivalentem hudebně zajímavější Adele, Filip se připravuje na festivalovou sezónu s tanečními bangery.

Disneyovský animák Encanto pokračuje v dominanci amerického singlového žebříčku, nejinak tomu je na tom albovém, Ektor dojí svůj zpívaný projev a Ewa Farna zkušeně poskytuje satisfakci jak svému českému, tak i polskému posluchačstvu. Loňská deska Umami se dočkala hned dvou verzí. O ní a o Ewě Farne obecně velice pravděpodobně uslyšíme ještě v dubnu na Andělech. Důvod k oslavám mají i Rihanna s A$AP Rockym, které brzy čeká rodičovství.

Machine Gun Kelly – velký oblíbenec moderátorů Velkých čísel – oznámil, že jeho chystaná deska se bude jmenovat Mainstream Sellout, což zejména Filipovi vyslalo cringeové signály po celém těle. O nové oblíbené videoklipy se postarali rappeři $NOT a A$AP Rocky, kteří se na tracku Doja nebojí name dropovat Doja Cat (a vychází jim to), a katalánská diva Rosalía s neskutečně zábavným a o pozornost žadonícím videosinglem Saoko.

Chtěli by po sobě mít Annabelle s Filipem pojmenovanou galaktickou entitu? Jak vypadají hudební nominace na Oscarech? A který beef měl probíhat třicet let nazpět a ne teď? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.